יום שישי, 4 במרץ 2011

משימה 3- שאלות משנה וחומר רקע

במחקר שלנו נחקור את זמני התכלות של בנוות לעומת תותים ושפעת מים על תהליך ההתכלות שלהם.




שאלות המשנה למחקר שלנו


1. כמה זמן לוקח לבננה להתכלות?
2. אילו גורמים יכולים לזרז את ההתכלות של הבננה?
3. מהם תנאי הגידול של הבננה?
4. איזה סוגים של בננות קיימים?
5. כמה זמן לוקח לתפוח להתכלות?
6. אילו גורמים יכולים לזרז את ההתכלות של התפוח?
7. מהם תנאי הגידול של התפוח?
8. איזה סוגים של תפוחים קיימים?
9. מה גורם לחומרים להתכלות?

תוכנית החקר שלנו
בעיה: כיצד משפיע מים על תהליך ההתכלות של בננות ותפוחים?
השערה: הפירות עם המים יתכלו יותר לאט מאשר היבשים.
               באופן כללי נראה שהבננות יתכלו יותר מהר מהתותים.
שיטת המחקר: 
נסוי-
כלים וחומרים-
12 קערות
6 בננות
מים
סרגל
סוגי אדמה- חמרה וחול
מהלך:
1. שמים בכל קערה חצי בננה  (מקולפות חלקית)
2.  2 קערות -מים פושרים עד לגובה הפרי
3. 2 קערות -חול
4. 2 קערות -חמרה
5. 2 קערות -חול ומים
6. 2 קערות -חמרה עם מים
7. 2 קערות -בננה בלי כלום
8. כל שלושה ימים נבדוק את גודל, צורה וצבע של הבננות והתפוחים
9. נצלם את המצב ההתחלתי  נצלם את התוצרים הסופיים ונסיק מסקנות. 


שיהיה לכולנו בהצלחה :)



2 תגובות:

  1. שלום חן, טובה, דניאל, עדן וגל
    שמחתי לראות הבלוג שלכם, הבלוג מעוצב יפה. נושא העבודה שלכם מעניין. שימו לב לשגיאה בשאלת החקר שפרסמתם.
    לדעתי כדאי לבצע לפחות 2 חזרות לכל בדיקה. לפי הבנתי בקערה עם המים הפרות יהיו מכוסים לגמרי במים. מעניין לבדוק גם פירות מכוסים במיל למחצה.
    שימו לב בקשתי 4 מקורות מידע כתבתם רק אחד.

    השבמחק
  2. שלום לחוקרים,
    חבל לגלות שאין שינוי בבלוג שלכם עדין חסר רקע מדעי, אין מספיק מקורות מיידע ולא סיכמתם את הניסוי בדו"ח כנדרש. העבודה עצמה מעניינת ומאוד רציתי לראות בתמונות את התוצאות וגם לקרוא עליהן ולדעת מה ההמלצות שלכם בעקבות הניסוי.

    השבמחק